Jatkuvuudenhallinta

Jatkuvuudenhallinnalla tarkoitetaan organisaation ydintoimintojen varmistamista ennalta määriteltyjen mallien mukaan normaalioloissa, normaaliolojen häiriötilanteissa ja poikkeusoloissa.

Jatkuvuudenhallinnan merkitys on kasvanut merkittävästi viime vuosien aikana. Palveluita digitalisoidaan, tuotantotavat muuttuvat ja niitä ulkoistetaan enemmän kuin koskaan. Myös lisääntynyt kansainvälinen epävarmuus ja pandemia ovat osoittaneet jatkuvuudenhallinnan merkityksen.

Jatkuvuuden hallintajärjestelmän tarkoitus on valmistella organisaation häiriön aikaiseen toimintaan vaadittavat hallintakeinot, mahdollistettava niiden käyttö ja ylläpidettävä niitä. Jatkuvuudenhallinta pitää sisällään kriisinhallinnan, jatkuvuussuunnittelun ja toipumissuunnittelun.

Organisaation on suositeltavaa toteuttaa jatkuvuuden hallintajärjestelmä, johon sisältyvät tarvittavat prosessit ja niiden keskinäiset vaikutukset sekä dokumentaatio. Toteuttamisessa on suositeltavaa hyödyntää ISO 22301 -standardia. Näin vaatimukset on helpompi tunnistaa ja hallintatoimenpiteet voidaan määrittää systemaattisesti.

Eri vaatimusten toteuttamisesta on tullut monelle organisaatiolle iso haaste, joka aiheuttaa stressiä, vie aikaa ja tuntuu monimutkaiselta. Siksi tarjoamme selkeät, kokonaisvaltaiset ja räätälöidyt palvelut, joiden avulla jatkuvuudenhallinnan vaatimukset täytetään varmasti oikein ja aukottomasti.

Autamme teitä kaikissa jatkuvuudenhallintaan liittyvissä haasteissa

Ajankohtaisia kirjoituksia jatkuvuudenhallinnasta

Ahertava vahvistaa toimintaansa

1620 1750 Ahertava

Sami Pakarinen on nimitetty Ahertava Oy:n toimitusjohtajaksi 1.10.2021 alkaen. Pakarisella on laaja-alainen työkokemus turvallisuusalalta, myynnistä ja markkinoinnin kehittämisestä. Hän on toiminut muun muassa Turvakolmio Groupin myyntijohtajan tehtävässä vuodesta 2007 lähtien.…

Tieto- ja kyberturvallisuus – kuinka otan haltuun?

2560 1600 Ahertava

Viime vuosina organisaatioissa on tehty paljon kehitystoimenpiteitä tietosuojan osalta, kun EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) soveltaminen alkoi. Tietosuojavaltuutetun toimistoon oli viime vuonna tullutkin yli tuhat ilmoitusta tietoturvaloukkauksista. Tietosuoja-asetus velvoittaa rekisterinpitäjää toteuttamaan…

Miten otetaan riskit haltuun? Onnistunut riskienhallinta auttaa organisaation tavoitteiden saavuttamisessa.

1013 786 Ahertava

Perinteinen riskiajattelu on muuttanut muotoaan, ja yksittäisten epävarmuustekijöiden sijasta tänä päivänä organisaatiot joutuvat hallitsemaan niitä koskettavia riskejä systemaattisesti. Riskienhallinnan vaatimukset tulevatkin jo eri lakien ja standardien sekä kumppaneiden vaatimuksista. Jokaisen…

Kuinka toteutan helposti ISO 14001 -standardin mukaisen ympäristönhallintajärjestelmän?

1212 670 Ahertava

Luotettava ympäristönhallinta tarkoittaa, että organisaatiossa on vaatimustenmukainen ja jatkuvasti parannettava ympäristönhallintajärjestelmä. Tämä auttaa noudattamaan kaikkia tarvittavia ympäristömääräyksiä. Hyvin hallinnoitu ja integroitu ympäristönhallintajärjestelmä auttaa käyttämään energiaa ja resursseja tehokkaammin, vähentää käyttökustannuksia…

Aiheeseen liittyvät videot

Katso kaikki videot Ahertavan YouTube-kanavalla

Jatkuvuudenhallinnan asiantuntijapalvelut tuovat useita etuja organisaatiolle

Teettämämme asiakaskyselyn mukaan jatkuvuudenhallinta-asiakkaamme suosittelisivat palveluitamme hyvin todennäköisesti. Jatkuvuudenhallinta-asiakkaamme ovat kokeneet merkittävää seuraavaa hyötyä palveluistamme:

  • Parempi jatkuvuuden- ja kriisinhallinta
  • Hyvä ja selkeä dokumentaatio
  • Ajankäytön optimointi: aika käytetään tehokkaasti ja oleellisiin asioihin
  • Jatkuvuudenhallinnan hyvä ymmärrys liiketoiminnalle
  • Tehokas projektien läpivienti

Yhteistyö kanssamme varmistaa, että organisaationne jatkuvuudenhallinta-asiat ovat hoidettu juuri niin kuin pitää. Yhteistyömme vapauttaa aikaanne keskittyä teidän liiketoimintanne kannalta oleellisiin asioihin.

Ota yhteyttä

Jätä meille yhteystietosi, niin otamme yhteyttä mahdollisimman pian. Vastaamme mielellämme kaikkiin kysymyksiisi ja kerromme lisää palveluistamme.