Työterveys ja työturvallisuus

Työpaikan turvallisuutta varmistetaan useilla lakisääteisillä vaatimuksilla. Työturvallisuuden lainsäädäntö on uudistunut 2000-luvulla niin, että keskeisintä on riskilähtöisyys ja kielto- sekä käskynormien sijaan annetaan vastuuta. Näiden muutosten myötä työturvallisuuden hallinta on aiempaa selkeämmin työnantajan velvollisuus ja työympäristöä sekä työolosuhteita täytyy arvioida ja kehittää jatkuvasti.

Osaava ja hyvinvoiva henkilöstö on selkeä kilpailuvaltti. Työterveyden ja työturvallisuuden edistäminen on kokonaisvaltaista ja laaja-alaista, edistämiseen liittyvät toimet kohdistuvat muun muassa henkilöstöön, työympäristöön, prosesseihin ja johtamiseen.

Toteuttamisessa on suositeltavaa hyödyntää olemassa olevia hallintamalleja, kuten ISO 45001 – standardia. Tämä standardi tarjoaa kansainvälisesti hyväksytyn viitekehyksen työntekijöiden terveyden ja turvallisuuden parantamiseen, työpaikan riskien vähentämiseen sekä terveellisempien ja turvallisempien työolosuhteiden luomiseen. Valmiin mallin mukaan tarkasteltuna vaatimukset on helpompi tunnistaa ja kaikki hallintatoimenpiteet tulee varmasti tehtyä.

Näiden kaikkien vaatimusten toteuttamisesta tulee helposti iso haaste, josta suoriutuminen tuottaa turhaa stressiä, kuluttaa paljon aikaa ja tuntuu hyvin monimutkaiselta prosessilta. Näitä helpottaaksemme tarjoamme selkeitä ja yksilöllisesti räätälöityjä palveluita, joiden avulla kaikki turvallisuusvaatimukset tulee varmasti täytettyä.

Ahertava selättää kaikki työterveyteen ja työturvallisuuteen liittyvät haasteet

Asiantuntijapalvelut
Lue lisää
Turvallisuuspäällikkö
Lue lisää
Koulutukset
Lue lisää

Lue lisää aiheesta ja asiantuntijoistamme

Asiantuntijat
Lue lisää
Artikkelit
Lue lisää

Käyttämällä työterveyden ja työturvallisuuden asiantuntijapalveluja saavutat useita etuja

Asiantuntijatiimimme tuottaa tyytyväisiä asiakkaita, jotka kyselyn perusteella suosittelisivat tätä palvelua erittäin todennäköisesti muillekin. Esimerkiksi seuraavat hyödyt ovat tulleet kyselyissä esiin:

  • Varmasti kaiken kattava riskien arviointi ja hallinta.
  • Varmuus lakisääteisten sekä standardien mukaisten työterveyden ja työturvallisuuden vaatimusten täyttämisestä.
  • ISO 45001 -standardin mukainen hallintajärjestelmä ja dokumentaatio.
  • Käytetty aika kuluu tehokkaasti ja olennaisiin asioihin.
  • Hyvä ymmärrys työterveyden ja työturvallisuuden tärkeydestä liiketoiminnalle.
  • Projekti toteutetaan alusta loppuun tehokkaasti.

Tilaamalla räätälöidyn asiantuntijapalvelun voit varmistua siitä, että organisaationne työterveys ja työturvallisuus on hoidossa kaikkien standardien mukaan. Samalla vapautat oman ajankäytön muihin liiketoiminnan kannalta tärkeisiin asioihin ja vähennät merkittävästi stressiä, kaaosta ja kiirettä.

Ota yhteyttä

Jätä meille yhteystietosi, niin otamme yhteyttä mahdollisimman pian. Vastaamme mielellämme kaikkiin kysymyksiisi ja kerromme lisää palveluistamme.