Tiedonhallinta

Tiedonhallinta on tietoprosessien järjestämistä siten, että tietojen saatavuus, löydettävyys ja hyödynnettävyys eri tarkoituksiin pyritään varmistamaan koko tiedon elinkaaren ajan. Nykyään tietoa tulvii ovista ja ikkunoista.

Organisaatioissa käsitelläänkin huomattavia määriä tietoa asiakkaista, henkilöstöstä, sopimuksista, taloudesta ja muista tärkeistä asioista. Tietoa siirretään puheena, paperidokumentteina ja sähköisessä muodossa. Toimiva tiedonhallinta helpottaakin käyttäjien arkea ja vähentää organisaation tiedonkäsittelyyn liittyviä riskejä. Tiedonhallinta on yksi organisaation toiminnan kulmakivistä. 

Organisaation on suositeltavaa määritellä tiedonhallintamalli, joka on selkeä kuvaus toimintaympäristön tiedonhallinnasta. Siihen sisältyvät tarvittavat prosessit, tietojärjestelmät ja dokumentaatio.

Tiedonhallinnan toteuttamisesta on tullut monelle organisaatiolle iso haaste, joka aiheuttaa stressiä, vie aikaa ja tuntuu monimutkaiselta. Virheelliset tiedot johtavat harhaan, ja tiedon etsimiseen kuluva aika onkin pois muusta toiminnasta.Siksi tarjoamme selkeät, kokonaisvaltaiset ja räätälöidyt palvelut, joiden avulla tiedonhallinta saadaan kuntoon.

Autamme teitä kaikissa tiedonhallintaan liittyvissä haasteissa

Lue ajankohtaisia kirjoituksiamme tiedonhallinnasta

Ahertava vahvistaa toimintaansa

1620 1750 Ahertava

Sami Pakarinen on nimitetty Ahertava Oy:n toimitusjohtajaksi 1.10.2021 alkaen. Pakarisella on laaja-alainen työkokemus turvallisuusalalta, myynnistä ja markkinoinnin kehittämisestä. Hän on toiminut muun muassa Turvakolmio Groupin myyntijohtajan tehtävässä vuodesta 2007 lähtien.…

Tieto- ja kyberturvallisuus – kuinka otan haltuun?

2560 1600 Ahertava

Viime vuosina organisaatioissa on tehty paljon kehitystoimenpiteitä tietosuojan osalta, kun EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) soveltaminen alkoi. Tietosuojavaltuutetun toimistoon oli viime vuonna tullutkin yli tuhat ilmoitusta tietoturvaloukkauksista. Tietosuoja-asetus velvoittaa rekisterinpitäjää toteuttamaan…

Miten otetaan riskit haltuun? Onnistunut riskienhallinta auttaa organisaation tavoitteiden saavuttamisessa.

1013 786 Ahertava

Perinteinen riskiajattelu on muuttanut muotoaan, ja yksittäisten epävarmuustekijöiden sijasta tänä päivänä organisaatiot joutuvat hallitsemaan niitä koskettavia riskejä systemaattisesti. Riskienhallinnan vaatimukset tulevatkin jo eri lakien ja standardien sekä kumppaneiden vaatimuksista. Jokaisen…

Kuinka toteutan helposti ISO 14001 -standardin mukaisen ympäristönhallintajärjestelmän?

1212 670 Ahertava

Luotettava ympäristönhallinta tarkoittaa, että organisaatiossa on vaatimustenmukainen ja jatkuvasti parannettava ympäristönhallintajärjestelmä. Tämä auttaa noudattamaan kaikkia tarvittavia ympäristömääräyksiä. Hyvin hallinnoitu ja integroitu ympäristönhallintajärjestelmä auttaa käyttämään energiaa ja resursseja tehokkaammin, vähentää käyttökustannuksia…

Tiedonhallinnan asiantuntijapalvelut tuovat useita etuja organisaatiolle

Teettämämme asiakaskyselyn mukaan tiedonhallinta-asiakkaamme suosittelisivat palveluitamme hyvin todennäköisesti. Tiedonhallinta-asiakkaamme ovat kokeneet merkittävää seuraavaa hyötyä palveluistamme:

  • Parempi tiedonhallinta, joka helpottaa henkilöstön arkea
  • Varmuus tietoturvasta ja tietosuojasta sekä eri vaatimusten täyttämisestä
  • Selkeä dokumentaatio ja kuvaus
  • Ajankäytön optimointi: aika käytetään tehokkaasti ja oleellisiin asioihin
  • Tiedonhallinnan hyvä ymmärrys liiketoiminnalle
  • Tehokas projektien läpivienti

Yhteistyö kanssamme varmistaa, että organisaationne tiedonhallinta-asiat ovat hoidettu juuri niin kuin pitää. Yhteistyömme vapauttaa aikaanne keskittyä teidän liiketoimintanne kannalta oleellisiin asioihin.

Aiheeseen liittyvät videot

Katso kaikki videot Ahertavan YouTube-kanavalla

Ota yhteyttä

Jätä meille yhteystietosi, niin otamme yhteyttä mahdollisimman pian. Vastaamme mielellämme kaikkiin kysymyksiisi ja kerromme lisää palveluistamme.